Billetter

Nattebarn. Regi: Petter Aaberg og Sverre Kvamme. Norge 2021. DCP, 1t 40min.

Nattebarn er en rå og usminket film om å velge livet.

Da han stod på broen og skulle hoppe for gjøre slutt på livet, løp det mange følelser og tanker gjennom kropp og hode. Aller sterkest var skamfølelsen og angsten. Denne gangen kom politi og ambulanse i tide, men tiltrekningen mot å ta sitt eget liv har Petter kjent på mange ganger. I et forsøk på å gjøre livet til Petter bedre, foreslår kompisen Sverre at de skal lage en film om hvordan Petter og andre på hans alder lever med angst og psykiske utfordringer. De tar med seg kamera ut i Oslos natteliv og begynner å filme. De vil møte folk som sliter.

Regissørene Petter Aaberg (27) og Sverre Kvamme (25) debuterer med en film som er helt unik fordi den lar publikum oppleve angst- og panikkanfall på kloss hold, og lar samtidig publikum få være med på en transformativ prosess: Når Petter er i en skapelsesprosess med filmen og møter andre unge mennesker som sliter, klarer han å tenke mer konstruktivt og livet ser etterhvert lysere ut.

Prosjektet er ufiltrert og nærgående. Her blir stemmen gitt dem som trenger det aller mest.

Etter visningen 6. oktober blir det en samtale mellom Cinematekets egen Vivill Talsnes og Aleksandra Alice Lønøy, leder i Mental Helse Ungdom Sotra og sentralstyremedlem i samme organisasjon. Lønøy er utdannet innen psykisk helse og rus.

Relaterte filmer