Billetter

É stata la mano di Dio. Regi: Paolo Sorrentino. Italia 2021. Språk: italiensk. Tekst: norsk. Aldersgrense: 15 år. DCP, 2t 10min.

Dette er historien om en ung manns hjertesorg og frigjøring i Napoli i Italia. Det er 1980-tallet, og vel er 17 år gamle Fabietto Schisa en keitete italiensk tenåring som strever med å finne sin plass, men han finner glede i en fantastisk familie som elsker livet, fryder seg over rampestreker og har stor glede av å blande seg i hverandres innfløkte relasjoner. Så inntreffer et par hendelser som forandrer alt. Den ene er den triumferende ankomsten i Napoli av en guddommelig atletisk legende: fotballidolet Maradona, som får Fabietto og hele den lurvete byen til å føle en stolthet som en gang virket umulig. Den andre er en ufattelig ulykke som får Fabiettos verden til å rakne – og sette framtiden hans i bevegelse. Tilsynelatende reddet av Maradona, berørt av tilfeldigheter eller Guds hånd, baler Fabietto med skjebnens natur, tapets forvirring og den berusende friheten ved å være i live.

I Sorrentinos mest rørende personlige film tar han publikum med på en følelsesladd reise spekket med kontrastene mellom tragedie og komedie, kjærlighet og begjær, det absurde og det vakre når Fabietto finner den eneste veien ut av den totale katastrofen via sin egen fantasi.

The Hand of God vises i samarbeid med Netflix og Selmer Media.

Relaterte filmer