Billetter

The Farewell. Regi: Lulu Wang. USA, Kina 2019. Språk: mandarin, engelsk. Tekst: norsk. Aldersgrense: 15. DCP, 1t 38min.

Vi er glade for å kunne introdusere en ny filmserie som er kuratert og presentert i samarbeid med våre venner i Female Minority Voices.

FMV ble startet i 2021 av Anine Fatou Bråten og er en organisasjon som søker å løfte fram kvinnelige minoritetsstemmer fra hele verden. Fra det politiske til det kulturelle og alt derimellom – FMV står for et bredt utvalg av aktiviteter og tilstelninger. De har blant annet en bokklubb og de arrangerer paneldebatter og middager – og alt tar sikte på å engasjere og inspirere både medlemmer og samfunnet for øvrig.

I høst vil vi presentere en serie av filmer som et følge til månedens bok i FMVs bokklubb, noe som gir oss anledning til å dykke dypere ned i temaene og synspunktene som utforskes. Med et fantastisk utvalg av kjente og kjære klassikere, nyere filmer og mindre sette perler retter serien søkelyset mot de altfor ofte marginaliserte stemmene til minoritetskvinner – både som objekt og filmskapere. Vi håper du kommer!

——

Billi er født i Kina, men bor i New York. Nå skal hun i et familiebryllup i Changchun. Bryllupet er iscenesatt og bare en unnskyldning for at hele familien skal samles for å se bestemor, Nai-Nai, en aller siste gang. Hun har ikke lenge igjen å leve, men akkurat det får hun ikke vite, fordi familien har bestemt seg for å holde det hemmelig. Forsøket på å gi henne en lykkelig tid forskånet fra bekymringer kommer i konflikt med Billis vestlige verdier. Billi prøver å navigere i et minefelt av forventinger og sosiale koder i Kina, samtidig som hun lærer mye om seg selv og gjenoppdager landet hun ble født i. Med en god løgn i sentrum blir det et humoristisk og rørende møte mellom familie og kulturer.

Relaterte filmer