Billetter

Store små mennesker. Regi: Gunhild Westhagen Magnor. Norge 2022. Språk: norsk. Tekst: norsk. DCP, 1t 10min.

Filmen handler om de tilsynelatende små, men uhyre viktige stegene barn tar i barnehagen for å bli store, empatiske mennesker.

Vi følger hverdagen til 2 år gamle Balder og Haakon i en kommunal barnehage over ett år. Vennskapet blir satt på prøve i overgangen fra småbarns- til storebarnsavdelingen. Først når Balder lærer å sette sine egne grenser, og Haakon lærer å dele, kan vennskapet få videreutvikle seg. Filmen handler om hvordan barn sosialiseres og bygger vennskap i barnehagen, men på sett og vis handler den om oss alle sammen. For barna minner oss om hva vi mennesker har i oss.

Filmen ble vist under Human intern. dokumentarfilmfestival og vant prisen for beste norske dokumentarfilm. Den er tatt ut til OsloPix og konkurrerer i kategorien Nordiske dokumentarfilmer. Materialet er filmet observerende, på øyenhøyde med barna. Filmen kan åpne opp for refleksjon og diskusjon blant barnehageansatte. «Ofte når vi voksne henter barn i barnehagen, kommer vi med hodet fullt av det vi gjorde tidligere eller det vi må rekke. Jeg tenker at filmen kan bli en øyeåpner for mange mennesker som kommer til å ta hverdagen og følelsene til barna mer på alvor» – Helen Prestgard, produsent

Relaterte filmer