Endelig er det klart for 70mm i Bergen igjen! I år feirer vi at det er 30 år siden Cinemateket i Bergen ble stiftet, og i den anledning har vi hentet inn tre 70mm-kopier vi gleder oss stort til å presentere i november.

Først ut er det mørke mesterverket Joker, deretter den unike Baraka og til slutt Christopher Nolans overveldende Dunkirk. Alle vises for første gang på 70mm i Bergen!

Eksklusive filmvisninger
Cinemateket i Bergen er i dag en av bare to kinoer i Norge som kan vise film på 70mm. Det er vår oppgave og glede å kunne presentere alt hva film har å by på hva gjelder fantastiske kino-opplevelser. Derfor inviterer vi til storslagne opplevelser når vi nå ruller i gang tre eksklusive 70mm-visninger.

Hva er 70mm?
70mm refererer ganske enkelt til den fysiske filmens bredde. Dette er dobbelt så bredt som 35mm-film, som før digitalkinoens tid var det vanligste visningsformatet for kinofilm. Og siden 70mm-bildet også er høyere enn 35mm-bildet, betyr det at de fysiske bildene på filmrullen er veldig mye større og med mye høyere oppløsning, noe som gir bildene en unik dybde og et nærvær som man ikke får på andre måter.

Hvorfor 70mm?
Da de fleste kinoer verden over gikk over fra 35mm-film til digitalfilm, ble også de fleste filmprojektorer skrotet. For Cinemateket var det viktig å ikke bare beholde filmprojektorene våre, men også bruke de i det daglige. Dette er grunnen til at vi i dag kan vise 70mm, og at vi ukentlig viser 35mm-film for bergenske filmelskere. På denne måten bidrar vi til at dette unike aspektet ved kinofilmen holdes ved like og også kan glede et fremtidig publikum.

Velkommen til 70mm-søndager i november, billetter er ute nå!

Relaterte filmer