Billetter

Riding in Cars With Boys. Regi: Penny Marshall. USA, 2001. Språk: engelsk. Tekst: norsk. Aldersgrense: 15 år. Format: DCP. 2t 12min.

«All life is, is four or five big days that change everything.»

Bev er en over gjennomsnittlig oppegående skoleelev med en drøm om en dag å flytte til New York og etablere seg som forfatter, men foreløpig er det ikke mer enn en fjern dagdrøm. Hennes åpenbare talent for å skrive har vekket adskillig oppmerksomhet blant lærerne hennes og hjulpet til å fyre opp under ambisjonene om å gå på college, men hun er også på mange måter en helt normal tenåringsjente: frekk, morsom, opprørsk … og veldig glad i gutter. Hun møter en gutt på en fest, og før hun vet ordet av det, er hun gravid. Hva nå?

Filmen er basert på historien om forfatter Beverly Donofrio og hvordan livet hennes som 15-åring plutselig endret seg en dag i 1960-tallets USA. Dramakomedien er fortsatt relevant i dag, over 20 år senere, når den spør oss hvilke valg har kvinner i dagens samfunn? Hva hadde skjedd om kvinner fikk lov til å stole på og følge instinktene sine istedenfor å bli straffet av samfunnet for sin seksualitet?

Relaterte filmer