Billetter

Originaltittel: The Dreamers. Regi: Bernardo Bertolucci. Storbritannia, Frankrike, 2003. Engelsk og fransk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 15 år. Format: DCP. 1t 55min.

Erotikk og film i 60-tallets Paris

Den unge amerikaneren Matthew ser Nicholas Ray-filmer på Cinémathèque Française, og blir med og demonstrerer når cinematekgrunnlegger Henri Langlois får sparken. I demonstrasjonen møter han den vakre franske jenta Isabelle, og tvillingbroren hennes, Theo. Noen dager seinere ringer Theo og inviterer ham over på middag. Isabelle og Theo bor i en diger leilighet midt i Paris sammen med sine frilynte, intellektuelle foreldre. Neste dag drar foreldrene ut av byen, og tvillingene blir igjen aleine i leiligheten. De inviterer Matthew til å flytte inn, noe han gjør uten å nøle.

The Dreamers byr på en spenstig og morsom reise inn i filmhistorien. Isabelle imiterer Greta Garbo i Queen Christina (1933). De diskuterer hvem som er størst av Charles Chaplin og Buster Keaton. De løper gjennom Louvre-museet for å prøve å slå rekorden til Anna Karina & co. i Godards Outsiderbanden (1964).

Relaterte filmer