Billetter

Originaltittel: Kirikou et la sorcière. Regi: Michel Ocelot. Frankrike/Belgia/Luxemburg, 1998. Norsk tale kl.13. Fransk tale, norsk tekst kl. 15. Aldersgrense: 6 år. Format: 35mm. 1t 15min.

«Kirikou er ikke stor, men han holder ord!»

Kirikou er en spesiell liten gutt – en som klarer å komme (eller rettere sagt: gå) ut av mammas mage helt på egenhånd. Ganske snart viser det seg også at han tør å ta opp kampen mot det onde som truer den lille afrikanske landsbyen hvor han er født. Brønnen er tørr, landsbyen blir plyndret og den mektige trollkvinnen Karaba spiser opp mennene i alle familiene. Kirikou vil redde landsbyen, og stiller et enkelt spørsmål til alle: Hvorfor er trollkvinnen så ond? Han legger ut på en reise for å finne Karaba, og få svar på spørsmålet. Underveis møter han en lang rekke fantastiske utfordringer.

Franske Michel Ocelot er en legende innen animasjonsfilm. Med Kirikou og trollkvinnen skapte han en film helt utenom det vanlige. Det vakre og fargerike universet, den finurlige humoren og kampen mellom det onde og gode gjør dette til en eventyrlig fortelling som passer for hele familien.

Relaterte filmer