Billetter

Originaltittel: Matilda. Regi: Danny DeVito. USA, 1996. Engelsk tale, norske undertekster. Aldersgrense: 11 år. Format: 35mm. 1t 42min.

Svart komedie om en jente som tar saken i egne hender når de voksne blir for slemme!

Matilda er et meget spesielt barn med utrolige evner. Foreldrene hennes er så opptatt av å tjene penger og se på TV at de forsømmer datteren. Når Matilda begynner på skolen møter hun Rektor Trunchbull, et tyrannisk monster som hater barn. Men læreren, frøken Honey, er en varmhjertet kvinne som straks oppdager Matildas geniale evner. Når urettferdigheten blir for stor, utløses Matildas magiske krefter. Frøken Honey har en mørk hemmelighet, og Matilda må ta all sin styrke i bruk for å hjelpe henne og samtidig knekke rektors tyranni!

Filmen er basert på Roald Dahls roman fra 1988 med samme navn. Det er solgt mer enn 17 millioner eksemplarer av boken, musikalen har mottatt 99 internasjonale priser over hele verden og det ble laget en musikalfilm som kom i 2022. Historien er like aktuell som den er populær, og vi gleder oss til å vise Danny DeVitos rørende og fantasifulle filmklassiker.

Relaterte filmer