Billetter

Originaltittel: Wattstax. Regi: Mel Stuart. USA, 1973. Engelsk tale, utekstet. Aldersgrense: 15 år. Format: DCP. 1t 43min.

Miss Tati presenterer Wattstax

«For ca ti år siden fant jeg en DVD på Bergen bibliotek og så den på repeat hjemme. Filmen viser det ypperste og råeste uttrykket av amerikansk musikk i borgerrettighetsbevegelsen. Den har vært en katalysator for mine siste prosjekter og inspirert meg til i å dykke ned i gullalderen av musikk, nemlig 70-tallet. 50 år tilbake i tid, midt i all elendighet og urettferdighet, klarte afro-amerikanere å vise en enorm resiliens ved å lage verdens beste og mest banebrytende musikk som et våpen mot undertrykkelse. Wattstax er en legendarisk festival og en undervurdert film. A celebration of black excellence and the black experience of living in America.»

Miss Tati (f. 1986) er artist og låtskriver, født i Portugal med foreldre fra Angola, basert i Bergen. Debutalbumet Finally, Tati kom i 2017. Hun er aktuell med prosjektene Angola Søtti og Eyemba. Sistnevnte er en konsertforestilling videreutviklet med Den Nationale Scene i 2021, som handler om identitet, språk og tilhørighet.

Relaterte filmer