Billetter

Originaltittel: The Princess and the Frog. Regi: Ron Clements/John Musker. USA, 2009. Norsk tale, uten undertekst. Format: 35mm. 1t 37min. Aldersgrense: 6 år.

«Jeg er ikke sikker på om jeg vil være prins lenger …»

Handlingen i Disneys første film med en afrikansk-amerikaner som hovedperson er lagt til New Orleans i USA på 1920-tallet. Vi møter Tiana, som drømmer om å åpne egen restaurant, men hun har ikke råd. Så kommer prins Naveen av Moldonia til byen, og en voodomann forvandler ham til en frosk. Tiana kysser ham på munnen for å forvandle ham tilbake til prins, men i stedet blir hun selv en frosk! Sammen må de rømme inn i sumpen for å prøve å reversere trolldommen.

Regissørene og manusforfatterne John Musker og Ron Clements står bak filmer som Aladdin og Den lille havfruen. De har laget nok en storslått animasjonsfilm med det klassiske eventyrpreget, og med fargerike, håndtegnede 2D-animasjoner. Den Oscar-vinnende komponisten Randy Newman (Monster- bedriften, Biler, Toy Story) står for den fantastiske musikken og byr på både jazz, blues, gospel og zydeco.

Relaterte filmer