Billetter

Originaltittel: One Hundred and One Dalmatians. Regi: Clyde Geronimi, Hamilton Luske, Wolfgang Reitherman. USA, 1961. Norsk tale, uten tekst. Format: 35mm. 1t 19min. Aldersgrense: 7 år.

«Hva som helst for å tiltrekke oppmerksomhet. Du vet, lage litt oppstyr!»

Roger og Anitas to dalmatinere, Pongo og Perdita, har fått et valpekull på hele 15 valper. Men plutselig blir de stjålet av den forferdelige Cruella de Vil, som vil lage en kåpe av dalmatinerpels! Alle hundene i London hjelper til for å finne de bortførte valpene og ta den skumle skurken.

The Walt Disney Company ble grunnlagt som et animasjonsstudio i 1923. Vi feirer at de fyller 100 år med å vise noen av de beste filmene de har laget. 101 dalmatinere var deres første film med handling lagt til spesifikk tid og ditto sted, og den første med et manus. Den er basert på Dodie Smiths barnebok med samme navn, men filmen forteller historien fra hundenes perspektiv. Denne klassikeren har holdt seg som en favoritt blant publikum, kritikere og kunstnere siden den kom ut. Ingen Disney-film har dratt Disney-stilen lenger enn 101 dalmatinere.

Relaterte filmer