Billetter

Originaltittel: La Vita è Bella. Regi: Roberto Bengini. Italia, 1997. Italiensk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 12 år Format: 35mm. 1t 56min.

«Buongiorno principessa!»

Roberto Benignis drama er en dristig fabel om fantasiens kraft, med bakgrunn i 2. verdenskrig. Filmen forener satire, fysisk komedie, alvor og en touch av surrealisme, men under alt dette ligger en unik og rørende kjærlighetshistorie. Vi møter Guido, en sjarmerende og glad fyr med store drømmer om å åpne sin egen bokhandel. Han reiser til Toscana full av pågangsmot, på jakt etter lykke og romantikk. Han ignorerer fullstendig den voksende fascismen rundt seg. Men den brutale verden innhenter ham, og Guido havner i konsentrasjonsleir. Her må han bruke sin freidige fantasi, humor og hele sitt hjerte for å redde dem han elsker.

Dette er Roberto Benignis hovedverk og triumf. Hele filmen er bygget opp rundt hans komiske vesen, og den triste historien fortelles som en komedie. Han ble belønnet med både Oscar for beste hovedrolle, og beste utenlandske film, og Nicola Piovani vant for beste musikk.

Relaterte filmer