Billetter

Originaltittel: Muumien joulu. Regi: Ira Carpelan, Kakub Wronski. Finland/Polen, 2017. Norsk tale, uten tekst. Format: DCP. 1t 22min. Aldersgrense: tillatt for alle.

«Jeg skal finne ut hvem denne Julen er»

Det er vinter i Mummidalen, og da går vanligvis Mummifamilien i dvale, men Mummitrollet vil ikke denne gangen. Han skal holde seg våken, for han har nemlig hørt at om vinteren kommer det en mystisk skapning som heter Julen på besøk. I hans ivrige utforskning av vinteren og gjesten ved navn Jul, som alle venter på, oppdager han at det går merkelige vesener omkring i vintersnøen. I den snødekte dalen opplever han ting han aldri kunne forestilt seg! Får han lære hva som er meningen bak besøket til Julen?

Mummitrollet er hovedfiguren i den finlandssvenske forfatteren Tove Janssons univers om Mummifamilien. Det ble gitt ut ni barnebøker og fire bildebøker i årene 1945 til 1980. Mummibøkene gjorde Jansson til en av 1900-tallets største barnebokforfattere, og bøkene er bearbeidet for flere andre medier – tegneserie, opera (!), fornøyelsespark, animasjonsserie og filmer.

Relaterte filmer