Billetter

Originaltittel: 寻宝. Regi: Liu Yujia.  Kina, 2021. Engelsk tale, uten tekst. Format: 4K DCP. 53min. Aldersgrense: 12 år.

To kinesiske kunstfilmer med besøk og introduksjon av regissørene

Liu Yujias Treasure Hunt, påbegynt i 2019 og ferdigstilt i 2021, vever sammen to gruvefortellinger: Den ene er Aurel Steins arkeologiske ekspedisjoner til Kunlunfjellene og Hotan-regionen tidlig på 1900-tallet, den andre er uigur-arbeiderne som graver etter kostbar jade på Yurungkaxs uttørkede elvebredd. Med sitt arbeid i Xinjiang begynte Liu Yujia å se grenselandets landskap som en portal til en reise gjennom tid og rom, hvor hun bygger bro mellom nåtidens virkelighet og framtidsfantasiens uendelige horisonter.

//

Keep Smiling (Ji Jia, 2020, 8min) er et single-channel video-opptak i kunstneren Ji Jias hjemby Genhe i Indre Mongolia – Kinas kaldeste by. I denne videoen forsøkte Ji Jia å «fryse» et smilende ansikt en vinterdag med 30 minusgrader.

Vises i samarbeid med Entrée

I samarbeid med Entrée fortsetter Cinemateket å sette filmer laget av kunstnere opp på det store lerretet. I denne utgaven har vi gleden av å rette søkelyset mot filmer av to kvinnelige kinesiske kunstnere – Liu Yujia og Ji Jia. Begge gir en introduksjon til filmene, og etterpå blir det samtale mellom Ji Jia og Entrée-kurator og gallerist Randi Grov Berger.

Relaterte filmer