Billetter

Originaltittel: 12 Angry Men. Regi: Sidney Lumet. USA, 1957. Engelsk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 15 år. Format: 35mm. 1t 36min.

En saga av episke proporsjoner og kanskje det mest radikale rettssalsdramaet i filmhistorien

En ung mann er anklaget for å ha drept sin far og bevisene for denne handlingen gir liten rom for tvil. Det er nå opp til juryen, bestående av tolv menn med ulike bakgrunner og personligheter å avgjøre den tiltaltes skjebne. 12 Angry Men forteller en svært menneskelig historie og fungerer som et prakteksempel for hvordan et godt manus, kombinert med strålende skuespillerprestasjoner kan skape en spenning, som utfordrer selv de mest effektfylte actionfilmer. Til tross for å være en økonomisk skuffelse ved sin lansering, mye grunnet filmverden sin overgang til fargefilm, så er den i dag ansett som en uvurderlig klassiker.

I samarbeid med Bergen Kulturforum viser vi formiddagsfilm én onsdag i måneden kl. 11.00. Disse visningene passer spesielt for eldre, og filmene blir vist med litt lavere lydnivå enn normalt. Merk at det er høyere billettpris på disse visningene.

Bergen Kulturforum er en ideell kulturorganisasjon med formål om å gjøre kulturverdiene tilgjengelig for alle. Aktiviteter spenner fra sang, musikk og foredrag til reiser, teater og film, og arrangementene er åpne for alle. Det er en medlemsdrevet organisasjon der medlemmer får billettrabatt. For mer info om Bergen Kulturforum se bergenkulturforum.no.

Relaterte filmer