Billetter

Originaltittel: Al-makhdu’un. Regi: Tewfik Saleh. Syria, 1973. Arabisk tale, engelsk tekst. Format: DCP. 1t 47min. Aldersgrense: 9 år.

Dramatisk og politisk høydepunkt i arabisk filmhistorie

The Dupes er inspirert av romanen Men in the Sun (1963) av forfatter og leder for Folkefronten for Palestinas frigjøring Ghassan Kanafani, lagt til den arabisk-israelske krigen i 1948, den første serien av væpnede konflikter mellom det da nyopprettede Israel, Palestina og de arabiske nabostatene. Regissør Tewfik Saleh, som selv var fra Egypt, var selvfølgelig også påvirket av konfliktene som kom senere i regionen. Tre palestinske flyktninger prøver å komme seg via Irak til Kuwait, hvor de tror frihet og arbeid venter. De tre mennene representerer tre ulike generasjoner og tre faser av Palestinas historie. Men kan det finnes en individuell lykkelig slutt på en kollektiv krise?

Restaurert i 2023 av Film Foundations World Cinema Project og Cineteca di Bologna i samarbeid med National Film Organization og familien til Tewfik Saleh. Spesiell takk til Mohamed Challouf og Nadi Nekol Nas. Finansiering gitt av Hobson/Lucas Family Foundation.

Vises i samarbeid med Palestinakomiteen i Bergen.

Relaterte filmer