Billetter

Originaltittel: Terkel i knibe. Regi: Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen, Stefan Fjeldmark. Danmark, 2004.Norsk tale, norsk tekst. Format: 35mm. 1t 17min. Aldersgrense: 12 år.

«Jeg er hvertfall ikke forelska i en sånn feit ku!»

Terkel går i sjette klasse. Han har det vanskelig både på skolen og hjemme. Psykopatiske onkel Stewart har nettopp gitt klassens bøller Sten og Saki en omgang juling. For å komme inn i varmen igjen mobber Terkel klassens styggeste jente, Feite-Doris. Men hvem kunne forutse at hun skulle hoppe ut av vinduet og dø? Situasjonen blir ikke bedre når Steinerskole-lærervikar Gunnar tar med klassen på hyttetur. Snart står Terkel plutselig ansikt til ansikt med en sinnssyk morderpsykopat.

Terkel i knipe kan være underholdende for den som tåler rå humor og sterk språkbruk. På satirisk vis byr filmen på hemmelig forelskelse, en psykopatisk morder, jernrør i lomma og vennskap satt på prøve. Terkel i knipe er en frittstående forløper til Rutete Ninja. Alle stemmene i filmen lages av Aksel Hennie, som på hurtig og lekent vis veksler mellom karakterer, kjønn og dialekter.

Relaterte filmer