Undersjanger av skrekkfilm med hvor typiske elementer inkluderer landlige omgivelser, isolasjon og temaer om overtro, folkereligion, hedenskap, offer og de mørke aspektene ved naturen.

Folk-horror er en subsjanger i vekst, med utspring i 1970-tallets Storbritannia, men historiefortellingen er universell. Folkloristiske tradisjoner med gammel overtro, skikk og bruk og fortellinger om samfunnet videreføres fra generasjon til generasjon, og folk-horrorfilmer har urovekkende narrativ som både gjenspeiler og former kulturen. Disse historiene har ofte røtter i naturen og er fylt av spiritualitet og mørkets krefter: spøkelseshistorier, ukjente steder og skrekken som lurer rett under overflaten. 

I dette programmet viser vi The Wicker Man, som bidro til å etablere subsjangeren, sammen med det moderne mesterverket Midsommar. Disse filmene utfordrer moralen vår og visker ut skillene mellom overtro og virkelighet. Når framskrittet kolliderer med eldgammel tro, tvinges vi til å konfrontere fortidas mørke – og dens skrekk er en sterk påminner om å lære av historiens feilgrep. Ellers så … 

Relaterte filmer