Hvilke historier ville veggene fortalt om de kunne snakke?

Arkitektur spiller en viktig rolle i alles liv. Ikke bare huser den og omgir oss fysisk, den kan også påvirke livskvaliteten vår – hvordan vi beveger oss gjennom byen, føler eller forholder oss til hverandre. Arkitektur er også skapt av mennesker – en gate fylt med trafikk er et helt annerledes rom enn en gate fylt med demonstranter, et dansegulv kan oppstå hvor som helst der noen begynner å danse.

Film og arkitektur griper dypt inn i hverandre, begge har med rom, tid og mennesker å gjøre. Kino lar oss oppleve rom og steder på nye måter. Filmer kan være transporterende og føre oss på reise til en annen del av verden, til en alternativ virkelighet, til fortida eller til en imaginær framtid. Arkitektur både på og utenfor lerretet kan brukes som et verktøy til å fortelle historier, skape visse atmosfærer, utforske ideer og være et kunstnerisk uttrykk i seg selv.

Denne pågående filmserien er arrangert i samarbeid med Bergen Arkitektforening. Arkitekter, researchere, kunstnere, filmskapere og entusiaster vil velge ut og presentere filmer hvor arkitekturen spiller hovedrollen. Utvalget spenner fra dokumentarer og samtidsfiksjon til spillefilmklassikere. Arkitektur på film er ikke bare for de som studerer eller jobber med arkitektur og beslektede felt; det er for alle med nysgjerrighet og interesse for arkitektur eller film – eller begge deler! 

BAF

Relaterte filmer