METROPOLITAN

I Whit Stillmans første spillefilm tas vi med inn i en verden av débutante balls, uoversiktlig overklassekutyme og nattlige samtaler i dyre manhattanleiligheter. Metropolitan er underspilt og svært nedtonet komedie om livet blant de unge og velstående – kort sagt den beste veien inn i Whit Stillmans univers.

SALMER FRA KJØKKENET

De svenske forskerne på Hemmens Forskningsinstitut (HFI) i Stockholm sender et titalls av sine beste feltobservatører over kjølen til den vesle bygda Landstad i Norge, med sitt overskudd av ugifte menn, der de skal studere enslige menns kjøkkenrutiner.

EGGS

Bent Hamer spillefilmdebuterte med denne pussige perlen av en film, et nærstudium av hverdagslig eksentrisitet, familielivets farer og alderdommens monotoni. Til tonene av Nitimens kjenningsmelodi «Memories of You», tar Eggs oss med til et lite hus i utkant-Norge, der de to brødrene Far og Moe har bodd sammen i en halv evighet.

BENT HAMER x 2

I dette programmet viser vi en dobbel dose Hamer. Først ut er Eggs (1995), filmskaperens første spillefilm som blant annet fikk pris for beste nykommer på Cannes filmfestival og kritikerprisen på Toronto filmfestival, etterfulgt av kinosuksessen Salmer fra kjøkkenet (2003).