MAKE ‘EM LAUGH!

Gudene og alle andre skal vite at vi trenger en latter nå! Da trekker vi frem en rekke komedier som har fått sin egen sjangerbetegnelse – screwballkomedien. Dette er filmer som satte standarden for verbal komedie på film og har vært enormt betydingsfulle.

BOUND

Med en banebrytende lesbisk kjærlighetshistorie som drivkraft gir filmskaperne oss rikelige mengder skarpsindighet, stil, intelligens, sex appeal og en forfriskende progressiv holdning i denne milepelen av et krimdrama.

BUT I’M A CHEERLEADER

Jamie Babbits spillefilmdebut følger Megan Bloomfield, en highschool-cheerleader som blir sendt på samtaleterapi-leir for homofile når foreldrene får mistanke om at hun er lesbisk. Hun møter en jente som heter Graham, som begynner å utfordre leirens idealer og hva det vil si å være homofil.

MAY B

Maguy Marins May B er løselig basert på Samuel Becketts verker. Med de ti danserne dekket av leire fanger May B opp en humanitet ved de fattige, de gamle, de utstøtte, hvis kropper danner en motsetning til alle klassiske og idealiserte representasjoner av den dansende kroppen.

MAGUY MARIN: TIME TO ACT

Stjernekoreograf Maguy Marin gjorde kometkarriere i Frankrikes nye bølge innen moderne dans på 1970-tallet. Som en samtidig med Pina Bausch skilte verkene hennes seg ut innen sceneestetikk, politisk kommentar og dristig integrering av tradisjonell dans med uventet narrativ, musikalske og fysiske elementer.