STRIP AND WAR

Regissør Andrei Kutsila bruker en sitcom-aktig husholdning som prisme for å skildre kontrastene mellom arven fra Sovjetunionen og en ung generasjon med blikket vendt mot Vesten. Resultatet er en underholdende og innsiktsfull film om et land preget av indre og ytre spenninger.

STUDIO GHIBLI

I løpet av 2021 viser vi 15 Ghibli-filmer med originalspråk og norsk tekst. Studio Ghibli er det japanske animasjonsstudioet som har trollbundet publikum over hele verden med sine fantastiske fortellinger og unike visuelle stil.

25

Denne dokumentarfilmen handler om unge hviterussere født i 1991, det første året Hviterussland var en suveren stat. Filmkarakterene får oss til å se problemene og prestasjonene til den første generasjonen i et uavhengig Hviterussland, og føle og forstå deres ambisjoner og fiaskoer, drømmer og mål.

SULLIVAN’S TRAVELS

Preston Sturges’ mesterlige evne til å skrive dialoger er ubestridelig i en av Hollywoods store selvkritiske triumfer. Filmen utmerker seg både som et skjult selvportrett og et vennlig stikk til Sturges’ kollegaer, hvis filmer han mente hadde blitt for alvorlige og budskapstunge som et resultat av depresjonen og andre verdenskrig.