Billetter

Der Himmel über Berlin. Regi: Wim Wenders. Vest-Tyskland/Frankrike 1987. Språk: tysk Tekst: norsk. Aldersgrense: 7. 35mm, 2t 8min.

En hær av engler våker over Berlin. De har alltid vært der, og har observert mennesket siden dets opprinnelse. Englene har det evige “ikke-liv”, en åndelig og lett tilværelse, uten bekymringer og uten risiko. Engelen Damiel bestemmer seg for å stige ut av det åndelige livet og dale ned på jorden for å føle livets tyngde. Han har drømt om hvor deilig det må være å virkelig gjøre ting, ikke bare late som. Møtet med sirkusartisten Marion og en forhenværende engel stimulerer ham til å ta det store spranget.

Lidenskapens vinger er en kjærlighetshistorie, en film om byen Berlin og om Tysklands historie. Den er også en filosofisk fundering over livet og døden, en ambisiøs film som tar opp de store spørsmål. Hele veien ligger Wim Wenders’ humanistiske tilnærmelsesmåte, som gladelig blander tyngre filosofisk-historiske problemstillinger med moderne populærkultur. Lidenskapens vinger er en sjeldent original film, som både kommenterer og oppsummerer selvnytelsen, overflate-estetikken og postmodernismens sviktende tro på de store historiefortellerne.

Relaterte filmer