HJELP, DET ER JULEFERIE!

Den evige julefavoritten Hjelp, det er juleferie! fra 1989 er spekket med humor, varme og ren og skjær galskap. Chevy Chase er uforglemmelig i rollen som den elskelige og optimistiske – men til syvende og sist temmelig håpløse – familiefaren Clark Griswold.

FIRE EVENTYR MED REINETTE OG MIRABELLE

Finstemt og lavmælt fra Eric Rohmer. Fire eventyr… utspiller seg om sommeren, og er gjort i en slik lett og duvende sommerlig stemning som preger mange av Rohmers filmer. Pariser-jenta Mirabelle tilbringer ferien på landet, hvor hun møter Reinette. De blir gode venner, og når ferien nærmer seg slutten, inviterer Mirabelle Reinette til å dele leilighet med henne i Paris.

DEN TREDJE MANN

Filmen utspiller seg i etterkrigstidens Wien, den gang okkupert av allierte styrker. Amerikaneren Holly Martins, forfatter av billig b-litteratur, ankommer byen for å treffe Harry Lime i håp om at han kan skaffe ham arbeid. Holly finner raskt ut at barndomsvennen er drept i en ulykke.

SÁTÁNTANGÓ

Det er mye å kreve av et publikum at de er villige til å ofre syv og en halv time i selskap med svartsynte ungarske bønder, men for den som er villig til å ta sjansen, er gevinsten en filmopplevelse for livet. Endelig kan vi by på et gjensyn med Bela Tarrs monumentale Sátántangó – en film vi jevnlig får ønsker om at vi skal sette opp.

MULHOLLAND DRIVE

Mulholland Drive er en bisarr rekke hendelser som denne forførende og vidunderlig forvirrende drømmen av en film er. Den har alt – strålende karakterer, et forførende soundtrack, mystikk, drama og en sterk kjærlighetshistorie, og beveger seg som mange av Lynch’ filmer i grenseland mellom det mytiske og mystiske, mellom drøm og virkelighet.