Billetter

Raging Bull. Regi: Martin Scorsese USA 1980. Tale: engelsk. Tekst: norsk. Aldersgrense: 15 år. 35mm, 2t 9min.

Robert De Niros Oscar-vinnende portrett av 40-årenes bokse-champion Jake La Motta.

Raging Bull handler, som alltid når det gjelder De Niros figurer i Scorseses filmer, om en mann som tortureres av indre demoner. Han er en lite sympatisk mann som godt vet at han kan uttrykke sin usympatiskhet i bokseringen. Boksere er ikke snille gutter. Tvert i mot vil boksere helst banke opp andre folk: La Motta gjør det hjemme med sin kone, og han gjør det i ringen med samme voldsomhet. Spesielt koser han seg når han kan banke opp enn ung bokser som kona syntes
var «goodlooking».

For De Niro (som forøvrig var initiativtaker til filmatiseringen av La Mottas erindringer) var lysten til å spille La Motta styrt av rene kunstneriske motiv: «Jeg var interessert i fightere. Måten de går på, det med vekten, de buler alltid ut… Jeg ville spille en bokser akkurat som et barn som vil være noe det ikke er. Fornøyelsen ved rett og slett å eksperimentere».

Filmen gjennomstrømmes ellers av en melankolsk stemning, noe som understreker studiet av et menneskes forfall, et forfall som i siste instans imidlertid fører til en form for forløsning.

Relaterte filmer