Billetter

A League of Their Own. Regi: Penny Marshall. USA, 1992. Språk: engelsk. Tekst: norsk. Aldersgrense: 5 år Format: DCP. 2t 8min.

«There’s no crying in baseball!»

En klasse for seg ble en suksess da den kom ut for 30 år siden, og fortsetter å inspirere med TV-serieversjonen som kom ut i 2022. Basert på den sanne historien om det kvinnelige baseballlaget som ble stiftet under andre verdenskrig, og med stjerner som Geena Davis, Tom Hanks og Madonna i hovedrollene er det ikke rart at denne forblir en publikumsfavoritt. Med denne filmen ble Penny Marshall første kvinnelige regissør som innkasserte over 100 millioner dollar for andre gang (første gang med filmen Big).

Da mennene var ute og kjempet i andre verdenskrig, ble det skapt en liga for kvinner for å opprettholde underholdningen i 1943. I filmen blir vi kjent med de kvinnelige spillerne, og utfordringene de møter når de innser at amerikanerne er skeptiske til den kvinnelige ligaen på tross av hvor mye de savner å se favorittsporten sin. En klasse for seg er en film av kulturell, historisk og estetisk betydning.

Relaterte filmer