Billetter

Originaltittel: A Woman Under the Influence. Regi: John Cassavetes. USA, 1974. Engelsk tale, uten tekst. Format: 35mm. 2t 26min. Aldersgrense: 15 år.

«Mabel er ikke gal, hun er uvanlig»

Trygt og godt inne i Cassavetes’ univers, og nå med innsikt i hans kreative krumspring, er det på tide å la seg overrumple av Kvinne under påvirkning. Dette dramaet fra 1974 er et rystende portrett av en husmor på randen av nervøst sammenbrudd. Riktignok et smertefullt skue, hvilket er grunnen til at du ikke bør begynne her, men dette kan også sies å være hans beste film. Ikke minst på grunn av Gena Rowlands’ fremragende, Oscar-nominerte tolkning av den forstyrrede kvinnen. Hun er storartet i alle hans filmer, og fremstår mest som en gryende Hollywood-stjerne som har forvillet seg inn i indiefilm-territorium, men dette er hennes karrieres høydepunkt med nokså god margin.

I samarbeid med Psyktærlig presenterer vi en ny filmserie som vil bruke tankevekkende film for å fremme bevissthet og åpen diskusjon om spørsmål knyttet til psykisk helse og sykdom. Det blir visninger annenhver måned av en spillefilm eller en dokumentar med et bestemt tema om psykisk helse. I etterkant blir det presentasjon og diskusjon. Psyktærlig er en forening som jobber for å endre måten det snakkes om psykisk helse på. Mer info finnes på www.psyktaerlig.no

Relaterte filmer